Orkesten

Met regelmaat speel ik als pianist samen met diverse orkesten. U leest hieronder een aantal voorbeelden van orkesten met wie ik meerder malen heb opgetreden:

 

Marinierskapel van de Koninklijke Marine 

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. Vaak samen met de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek. Daarom wordt in binnen- en buitenland regelmatig om de Marinierskapel gevraagd.

 

Douane Harmonie Nederland

Als representatieve vertegenwoordiger van de Belastingdienst in haar geheel en de Douane in het bijzonder verzorgt de Douane Harmonie Nederland binnen de Belastingdienst diverse optredens, taptoes en is te zien bij grote evenementen. De Douane Harmonie verzorgt vaak de muziek rondom militair ceremonieel.

 

Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso”(KMKJWF) is een van de 3 professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Bij de concerten staat het muzikaal erfgoed hoog in het vaandel.

Tevens werk ik samen met andere orkesten zoals:

  • Harmonie Caecilia te Veenendaal
  • Rotterdams Symfonisch Blaasorkest
  • Maaslandse Harmonie te Maasland
  • Honsels Harmonie te Honselersdijk
  • Rotterdams Philharmonisch Orkest. (Op 4 december 2017 is er een byzonder optreden gegeven met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit was tijdens de Internationale Kindervredesprijs in de Ridderzaal te Den Haag met o.a. Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai.)
  • Blaaskwintet Hi5. Tijdens de concerten met IC productions en met het koor Musica is veel samengewerkt met blaaskwintet Hi5. Een blaaskwintet bestaande uit fluit, klarinet, fagot, hobo en hoorn. Met dit kwintet is er samen met een gitarist een dubbel cd “Dubbel Vensters” opgenomen. De cd was een ode aan gitarist Harry Sacksioni.